Ljus i årstidsmörkret

Det finns mycket att säga om väder och det finns mycket att säga om England. Här är lite om väder i både lilla London och själva London.

Jag flög till England för att fira jul med Elin och hennes kille Richard och hans familj. Vi bestämde att Elin och jag skulle ha ett par inledande dagar i London innan det bar av till familjemyset. Så jag såg fram emot en julpyntad världsstad och förväntningarna var stora efter sommarens korta besök och "smak".

Att det kan vara vinter på Sveriges framsida är inte förvånande men att all vinterns snö skulle komma den morgonen jag skulle lyfta var väl inte nödvändigt...

Här är väderleksutsikten från flygbussfönstret i lilla London den 21 december.

Bussföraren bemästrade de rådande förhållandena på ett aldeles utmärkt sätt. Piloterna på flygplanet hade det svårare. I 20 minuter drygt fick dom cirkla över Säve innan dom kunde landa. Starten mot Stansted försenades i drygt en och en halv timme.
Väl framme i Stansted såg det inte så illa ut, men för engelsmän är snö lika med kaos även om den smälter i samma stund den når marken. Så Elin fick vänta där inne vid Victoria station, i snögloppet.
Nåväl, även om det tog tid så träffades vi och tog genast itu med att utforska ett av Londons landmärken när det gäller shopping.

Ni som varit där vet vad jag talar om när jag säger att det är en upplevelse både när det gäller miljö och varor. Ni som inte varit där har ingen aning. Det är klart att det finns mycket att känna igen för handeln är global. Men det finns minst lika mycket som är engelskt... och i delar av det här huset besannas alla fördommar om det engelska. Så frågan är om det då är fördommar?

Jag hade läst om en julmarknad i Hyde Park så det var också ett mål för dagen som hunnit bli kväll. Vi plaskade på i snöslasket. Efter ett kort besök i en strumpbutik för att Elin skulle få lite torrare och varmare fötter i sina mockastövlar, lite värmande och stärkande kaffe från Starbucks så siktade vi parken.



Tänk att behöva uppleva pingvinväder i Hyde Park.

Det var mer tivoli än julmarknad även om det fanns tappra försäljare av hantverk bland alla vinbodar, wurstgrillar och karuseller. Det var inte många Londonbor som sökt sig till julmarknaden, dom trängdes på H&M och Harrods istället.

Vi bestämde att det fick räcka för dagen och sökte oss till hotellet och sedan ut på jakt efter kvällsmat inomhus på en varm restaurang. Det blev en PizzaHut, men som ni ser var utbudet stort.


Här kunde vi i lugn och ro prata och äta vid ett hörnbord med Londons bakgatspuls utanför.


Stadens alla ljus glittrar ikapp med julpyntet. Till och med ett billy...

se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0