Fotomaraton och Stadsloppet

Idag var det dax för fotomaraton i Falkenberg. Det lär ha genomförts någon gång tidigare för många år sedan men nu ska vi göra det till ett återkommande arrangemang att räkna med i Falkenberg. Det var 30 entusiastiska fotografer som gav sig ut för att tolka teman som "Händer", "Njutning" och "Spegling". Totalt 6 teman. Det skulle göras på 4,5 tim och var stundtals en avslappnad historia i solskenet.


Det avslutande temat "Falkenbergs Stadslopp" var ganska givet när vi började planeringen för fotomaraton. Ett etablerat arrangemang och en folkfest. Det drar stor publik och många deltagare där det slingrar sig fram genom centrala stan och utmed Ätran.


Lite svettigare än vår mara men av deltagarna i fotomaraton fick vi veta att det var kniviga teman som krävde ansträngning. Resultatet  av Stadsloppet är tydligt, först i mål vinner. Medan resultatet av fotomaraton låter vänta på sig och är inte så lätt att förut

se

Modernt falkberg i Falkenberg

Vackert är det kanske inte i våra ögon men det funkar för falkarna som har en lite mer pragmatisk syn på omgivningen och livet...kanske.
Staden har fått ett par nya små innevånare. Lite speciellt är det eftersom Pilgrimsfalken är en del av vårt stadsvapen. Falkenberg är verkligen Falkenberg även om berget är lite speciellt.
Ett Pilgimsfalkspar har kläckt två ungar som nu har lämnat boet och tar små flygturer i närmiljön i väntan på matleveranser. Mest sitter dom dock stilla på var sin "klipphylla".

Eftersom jag inte skaffat mig utrustning för fågelskådarfotografi så får det bli en bild ungefär så som du själv kan
se

Glittrande Ljungskile

Idag blev det en tågtur till Göteborg för att hämta hem en bil, min bil ...och vidare till Ljungskile för att hämta fyra par skor! Skorna är Hannas och packades ur i hastigheten av hennes hjälpsamma vänner häromdagen.

Ljungskile visade sig från sin allra glittrigaste sida och vi tog en promenad längs längs stranden. Fantastiskt fint.


Några andra genade i det grunda vattnet


Glittrande hav och båtar i en havsvik, prescis som vi drömmer om på sommaren.


Var kommer allt "Glitter" ifrån? Och vad är det som avgör när man lägger till med aktern mot bryggan?


Jag hörde häromdagen vad det kostar att köra en sådan båt från Båstad till Visby. En kvarts årslön med mina mått mätt. Enkel resa! Så då är det kanske bäst att låta båten ligga med aktern mot bryggan och använda sittbrunnen som uteplats istället. Dricka sitt bryggkaffe, synas och

se

Blågult så in i balja...Böljan!

Idag avslutades en 4-nationersturnering för fotbollslandslag pojkar 17 år. Lite konstigt att det heter pojkar när alla skriker KOM IGEN GUBBAR!!! Det är alltid så. Ingen vill bli gubbe av dom här grabbarna men på fotbollsplan är det ok!?

Så, här värmer Blågula gubbar 17 upp inför matchen mot Wales gubbar...

Dom norska gubbarna slappnar av efter seger mot de isländska gubbarna.

Min uppgift den här dagen var att filma bägge matcherna åt Sv Fotbollsförbundet och det norska.


Det var ett ärofyllt uppdrag och mycket viktigt för den fortsatta utvecklingen av de bägge lagen. Det är min film som kommer att analyseras och ligga till grund för att finslipa spelet. Jo, jo! Kom ihåg det när dom här grabbarna blivit gubbar på riktigt och vinner fotbolls VM om så där 5-6 år.


Visserligen vann dom den här turneringen efter 1-1 mot Wales. Men jag kunde ändå se massor av detaljer som behöver förbättras. Ni kan t ex se att en del är utan skor...! En del har ena skon i handen...! Är utan benskydd...! Alla tittar inte åt samma håll...! Och när tränaren skrek från bänken "Packa ihop laget!!", då undrar jag om det verkligen var det här han menade...
Ja ni förstår säkert vad dom skulle kunna åstadkomma med ganska små förbättringar.

En som ändå spelade med bägge skor på och åt rätt håll var fd Böljangubben Sebastian Möller

Han var stolt som en tupp efter matchen och det kan man ju förstå när han fick spela i Blågul tröja på "hemmaplan" och dessutom vinna turneringen!

OK då, jag vet inte alltid bäst när det gäller fotboll. Men jag är mer gubbe än dom och jag ser vad jag

ser

Populärt dopp vid semesterhalvtid

Trappan på Spritrakan är mångas favorit när solen står lite lägre och kroppen behöver svalkas efter dagens vedermödor. Eller bara för det är mysigt att avsluta dagen med en fika eller kvällsmat vid något av alla borden.

Hit går man, cyklar eller åker med något som puttrar. Moppe eller BMW...


Badet är lättillgängligt, kräver inte sand mellan tårna.


För min del är det nu halvtid på sommarsemestern. Imorgon är det jobbet som gäller igen. Två veckor har jag varit ledig nu och det känns som jag gjort massor och ändå ingenting... Så härligt!
Men det är klart kollar jag bankkontot så måste jag gjort massor...?! Tur att lönen kommer just i halvtid!

Nä, jag tycker jag har lyckats med min föresats att ta dagen som den kommer och fått ut mycket av det lilla. Jag bor ju mitt i en semesterort!
Första veckan var visserligen välplanerad med väckarklocka, mycket sol, kaffe och lite måleri (kanske inte så litet). Och så fotografi. Men det har ni sett.
Så en liten musiktillställning (kanske inte så liten). Men det har ni sett.
I trädgården blommar det rikligt, det får vi återkomma till. Det har ni ännu inte sett. Där har jag kunnat sitta och läsa, lyssna på måsarna och dricka kaffe i värmen (en dag regnade det visst...tror jag?). Hur avkopplande som helst.
Men, när det inte räcker så tar jag cykeln (när den är hemma dvs inte lånad av sonen) och levererar medskick till Oxfordsheire via en veterinär på hopptävling i Glommen.

Det här är inte veterinären, det är en häst som ångrar sig. Det slutade med plockepinn... och en ryttare som fick ta överhuvudtaget.

Eller, så fyller jag koppen med kaffe utan kron och drar till Spritrakan


...och nästa gång jag har semester, om en vecka ;) Då!  Då kanske jag tar med badbyx

ser

Lars Winnerbäck ...resten från Falkenberg

Lägger ut resten av konsertbilderna eftersom det varit sånt intres...  


    
...se

Lars Winnerbäck


En sympatisk typ som jag bara hört och sett på tv förut men det finns dom i min närhet som konsumerat både cd och konserter upprepade gånger och ibland flera gånger samma år! Så han är inte direkt främmande för mig. Och av publiken att döma har han hållit på ett tag även om publiken på tidigare års konserter jag bevistat (ex en viss Lundell) visat på än mer tunnhårighet när man sett publikhavet bakifrån... Winnerbäck samlar en bred publik som kan sin artist och snabbt reagerar på intron och tar upp sången.
Jag rycks också med och stundtals var det svårt att fotografera när jag samtidigt höll takten med både armar och ben! Men det blev ändå en del som du ska få se.    

Jag var jättenöjd efter den kvällen och det är inte otroligt att jag ser honom igen nån gång. Det blir absolut mer koll på hans musik och för din del kan du ju kolla http://www.winnerback.se/?sid=article&pid=read&id=7934 om Winnerbäck med följe finns i din närhet under sommaren. I Falkenberg var han i sitt es

se

Laleh


Aha!

...jag känner ju igen musiken när jag hör den men visste inte mycket om henne innan spelningen och innan jag besökt hennes sida
http://www.laleh.se/ 

   Den här är jag säker på att du hört "Big City Love"
http://www.youtube.com/watch?v=OObPTsZsFWk&feature=related 


Ett spännande möte med en artist som inte riktigt följer mönstret utan vågar utmana publiken och den som ska recen

ser

...ah!


Melissa Horn     


Fantastiska texter som hon framför på ett eget sätt. Mycket känslor men på ett rättframt sätt. En klar favorit!
Och det märktes på publiken som kunde hennes texter och sjöng med, att det hon säger delas av alla åldrar.
Här kan du höra henne i "Lät du henne komma närmre"
http://www.youtube.com/watch?v=VNYqOIbotc0 

och en till, "Falla fritt"
http://www.youtube.com/watch?v=CVfNQC9UvRw&feature=related 

sen måste du bara höra "Hur ska det gå?
http://www.youtube.com/watch?v=o6X22__qP8U&feature=related 

Absolut värd att både höra och

se

Det är mycket nu... semestertider

Igår var det konsert

Winnerbäck på turné med egna favoriter


Melissa


och Laleh

Mer kosertbilder kommer så småningom.
Men det ligger fler bilder i "röret" för semester betyder tid för fotografering och för några dagar sedan strosade jag på en sommaräng långt från konstgräsplanen där konserten hölls.
En trädgård i Mossebo...
Ett stenbrott mitt ute i ingenstans
Några dagar dessförinnan vid kusten

Krabbfiske ett måste för unga sommarfalkenbergare


Bilderna rullar in likt vågor i en ständig ström.

Och en del får du

se

Kaffe, macka och en bok i kvällssolen...

...då mås det!


Nu är det oslagbart att bo där jag bor. Efter jobbet kan jag lägga några mackor i en låda, ladda Costas-muggen med kaffelatte, slänga allt i cykelkorgen och cykla ut till havet och njuta av kvällssolen. Det är alltid någon jag känner som redan sitter där eller kommer förbi.Det bjuds en härlig ljudfond av måsar, badande ungar, gnisslande cykelkedjor och en och annan pimpad BMW, där jag njuter mitt kaffe och lä

ser


RSS 2.0