Julskyltning + 1advent = snö!

Det är inte många år som julstämningen infinner sig när handlare, knallar och alla vi andra vill. Om vi nu vill? För i år är det dessutom kallt, riktigt kallt och även om vi gärna vill ha snö och julstämning så vill vi inte frysa...? Hur tror vi det ska gå till? Som tur är finns det dom i stan som ser det från den ljusa sidan i vintermörkret... dom säljer långkalsonger och mössor i massor just nu.

Så här såg det i alla fall ut på seneftermiddagen i Falkenberg city.


Vid Stadshuset har de unga i rök och snö redan börjat klättringen mot toppen.


Snöflingorna singlade sakta mot en och annan tomteluva.


Och till slut så yrde det ordentligt om julskyltningen, de sista entusiasterna och mig.

För en stund är det riktig vinter även i sommarstaden, hur länge återstår att

se 

Advent på N37

Det är dax att presentera årets adventsljusstake. I år är det med en liten satelit i form av "julen".

Och ute faller snön...Som du ser har vi ännu inte fått omtapetserat i köket. Så nu sitter jag här i skenet av adventsljuset och får lite vibbar från tiden då vi första gången satt här i köket med levande ljus och bara ett köksbord som möblemang och firade nyår... ska det bli samma sak nu igen? Jag ska hålla dig underrättad, vi får

se

Rätt inställning och det blev utställning

Falkenbergs fotoklubb ställer just nu ut bilder på biblioteket i Falkenberg och eftersom jag är lite delaktig i det tänkte jag nu dela med mig till dig också.


Vi är en salig blandning fotografer i klubben så utställningen ska spegla det. "Vi ser det olika..."


12 fotografer är representerade och utställningen består av 59 bilder. Ca 90 bilder lämnades in och du kan ju tänka dig vilket arbete vi hade med att välja ut och välja om, plocka bort och plocka fram, när vi skulle "hänga" utställningen i onsdags. Till slut måste man bara bestämma sig...

Och idag var det vernisage...

Här ser du en nöjd initiativtagare och en nöjd medverkande fotograf. Vi fick mycket beröm för blandningen och att utställningen representerade så många olika motiv och stilar. Riktigt kul!
Det är många som är intresserade av att fotografera och många som kom ville också prata. Allt ifrån hur fotografen lyckats med det som visades till att be om råd för inköp av kamerautrustning.

Trotts alla möjligheter att få stor publik på nätet så är det något visst med att se människor betrakta ens bilder och höra kommentarerna direkt i verkliga livet. Jag tror även många tycker det är kul att se bilder tillsammans med någon annan och prata om upplevelsen, det gör ju jag...

Utställningen hänger hela december så många kommer ha möjlighet att

se

Rock...

skulle man kunna sammanfatta mina senaste inköp med. En som ligger stilla och fint i rabatten


en som liksom skakar kroppen

http://www.youtube.com/watch?v=xUF8BPNgvfQ 

Höstmörkret kryper inpå mig och nu får lust och ljus komma innifrån. Det är bara att hoppas att jag laddat ordentligt och att det räcker till dess att snön som snart faller börjar ge vika för solens värmande strålar någon gång på andra sidan årsskiftet. Som tur är kan det lite grand ersättas av adventsljusen som snart ska lysa ur en ny spännande installation på mitt köksbord. Har Du inte vägarna förbi så kan du snart se den här på callemed

se

Färger i höst

Underbart vackert väder, helg och jag är ledig, klart jag går ut! Och kameran får naturligtvis hänga med. Jag tänkte jag skulle hitta lite färg så här i övergången mellan höst och vinter. För Allhelgonahelgen markerar enligt traditionen (som jag inte hade koll på innan jag läste på) just detta.
Nu var det svårt att tro att vintern var i antågande just den här soliga söndagen men... det blåste i alla fall lite kallt.

Bilderna är tagna med 100mm makro-objektiv, men allt behöver inte vara extremt nära som du kan se.

Löv är ju det klassiska fototemat för hösten så jag börjar med ett löv.

Det här lövet kan väl symbolisera höstfärgens intåg i sommargrönskan.

Bara för att visa att tiden kan verka lite ur led så ...

...vadå vinter? Den här busken saknade de flesta löv men blommade fortfarande och bjöd på färgprakt. Nästan lite medelhavskänsla med de små mandarinerna i solvärmen, eller hur?

Efter en stund så hittade jag lite nypon som åtminstonde gav lite höstfärgskänsla...

...eller vad säger Du? Lite förruttnelse och mörka färger men de lyser ändå upp tycker jag.

När jag väl varit ute ett tag och krypit runt i buskar och gräs i jakt på bra vinklar så bar inspirationen mig till lite mer "långsökta" färgmotiv. Det brukar ta en timme eller en och en halv ( och då har jag ändå inte gått mer än några hundra meter) om jag hittar intressanta saker.
Så nu var det dax att använda den lågt stående solens strålar i Ätrans brusande vatten. Jag hittade en "motvåg" som hela tiden gav spännande effekter med höstfärgsresultat i guld.

Blå himmel, varmt solljus blandas vackert i Ätrans kalla vatten. Delförstorad blir effekten nästan som glas...


Ett oändligt skiftande skådespel som kan vara både meditativt och inspirerande att

se

Inga helgon eller bakelser!

Nu är det annat som gäller på hednisk-katolska helgdagen.


Fy fan! eller Jiiiiiihaaa! zom dom zäger i danzbandzzvängen, va kul det va!

Men nu måste jag lära mig lite fler turer på buggkursen så jag kan dansa fler danser med samma partner. Det var visserligen en kul utmaning att hela tiden hitta nya men ändå... (och för den delen var det en och annan som hittade mig också bland dom 1300 som var där.)
Det är inte klokt vad man kan svänga till gamla musikklassiker så dom passar i den fantasifulla dansbandskostymen. Nu var det inte alla som hittade till låtens "nya" dansbandstakt och det blev "värre framåt natten" kan jag berätta. Men det där vet du som varit ute mycket mer än jag. Ibland gick det åt pipsvängen istället för danssvängen, men så länge man skrattar åt eländet så är det bara att fortsätta. Det där fungerar mycket bättre på kursen! Så dom kurskompisar jag hittade var guld värda. Men jag hittade min dansmentor och med henne blev det fler danser och självkänslan steg till oanade höjder, du skulle

se mig, hör mig, rör mig...


RSS 2.0