Nyanser finns alltid

Just den här helgen bjöd väl inte på så spännande väder, ljus eller vårkänslor. Söndagen var rentav gråbrun i sitt anslag. Så det var med lite blandade förväntningar som jag gav mig ut på skattjakt med Hanna, gps och kamera. Det här med "geocaching" visade sig vara kul. Här går folk och gömmer saker lite här och var för att andra ska leta upp det och markera. Och många lämnar saker efter sig som sedan någon annan byter ut och i sin tur lämnar på nästa ställe. Så mitt ibland oss smyger folk och letar grejer. Det visade sig att det ligger saker på platser jag besökt ofta för att fotografera... Det ligger säkert saker runt om dig också... och Du anar inte någonting!

Jag tycker jag hittar skatter med kameran nästan varje gång jag ger mig ut

Den här t ex. Norge är ju aktuellt med skid-VM just nu. Den här är egentligen inte lika aktuell där den ligger i ett buskage i båthamnen men vinner helt klart på märkningen just i detta nu.
Någon geocach var inte detta men det var något jag hittade. Det som är lite spännande är ju att fundera över varför den hamnat (visserligen i en hamn...) just där och vad den innehållit. Någon har gjort den. Någon har lagt den där den ligger.

Som sagt vädret var inte så inbjudande men ger man sig tid och ser sig omkring så anar man nyanser i eländet

Titta! utbrast Hanna.

Isen har inte släppt taget ännu, kylan dröjer sig kvar och vinden käns kylig. Du drar ner mössan lite till och lägger halsduken ett extra varv runt halsen. Men ger Du det bara lite tid och öppnar dina sinnen och inte bara ögonen så finns där alltid mer, Du kan ana nyan

ser

Tiden, jo den går...

Idag har jag investerat i tid. Det är ju lördag och det har jag ju berättat tidigare hur det går när jag har tvättid...
Så det blev en del annat gjort. Nu hör det till saken att Hanna är här på besök och då är det inte långt till Ge-Kås. Och det kan man säga var på tiden, för min del. Det är nog ett par år sedan jag var där senast.
Så nu svämmar mitt badrum över av schampo och annat livsnödvändigt som dom säljer där i butiken i Ullared. Jag behöver nog inte åka dit förr än om ett par år... nåja riktigt så är det nog inte, men nu kan jag ha koll, på både när det är dax att åka dit och på annat ; )

Jag har funderat på det här ett tag och på Ge-Kås blir det lite billigare

Så nu räcker det med en blick på köksväggen så vet jag var jag har mina barn.

Det här är tre av dom saker jag bar hem i min kas

se

Istid, en fantastisk tid

Efter en rejäl dos bugg och lite annan dans till Wizex i Grevie kom jag hem lagom till ett snack med Hjalmar över Skype. Hos honom var klockan halv sju på kvällen så får du räkna ut själv hur sent jag kom hem.
Därför behövdes en dag under bar himmel med sol och frisk luft. Och det har varit en fantastisk dag!
Just nu är det mycket isfotograferande och det finns gott om motiv. Jag har ansträngt mig lite för att ge dig lite vinklar som kräver ett viss mått av ansträngning och att inte alltid ha möjlighet att kolla genom sökaren. Så idag blir det inte så mycket skrivet, du får hålla till godo med bilderna.

Det började redan i Ätran strax nedanför Tullbron.


En ny brygga...?


Innifrån en glaciärspricka...


En känd brygga i bakgrunden...

Det var väl inte så dumt att få

se

En solig vinterdag som idag

har jag bestämt mig för att tvätta. Ett bra sätt att komma igång med lite av varje, gå upp i rimlig tid t ex. Lediga dagar har jag bestämt mig för att ta vara på inte sova länge på även om det är lockande. Så jag har tvättat, jag har sopat "gårdsplanen", jag har klippt mitt träd, jag har ställt fram krukan med alla mina blomlökar så den allt mer värmande solen ska väcka lite liv i dom, jag har flyttat lite möbler, jag har lagt in födelsedagar och namnsdagar i min iPhonekalender, jag har städat bland mina växter, jag har lagt tvätten, jag har träffat den jag är kontaktperson för, jag har tränat, jag har köpt en Pressobryggare, jag har kollat på hockey och fotboll på TV, jag har redigerat bilder från min promenad i solen på Bobergsudde...

... innan jag gör något mer ska ni få se dom.

Här ligger inte så mycket snö, bara is.


Låga vinklar vet en del av er redan att jag gillar.


Det är lite speciellt med perspektiv som vi sällan eller aldrig kommer åt.


Is och snö är skitig här i strandkanten, men det gör sig bra ändå i motljuset.

Nu ska jag göra mig lite te och ta några salta kex med Altesse. Pressobryggaren får vänta till imorgon bitti.
Kanske sätter jag mig med mitt te och min ost framför Tv'n, om det nu är något att

se

Att åka ger tid att se

Jag var ute och åkte tåg i helgen och att åka tåg nu för tiden är en spännande upplevelse. Det har det kanske alltid varit men över tid så ser man det nog på lite olika sätt, det gör i alla fall jag. Nu var det en nöjesresa och det var gott om tid. Och vad gör vi då när vi åker tåg?


Stoppar proppar i öronen och kollar på film... eller lyssnar på musik. Läsa...? Det börjar faktiskt bli så att det är fler som tar fram datorn och kollar än det är som tar fram en bok och läser. Och ännu färre som pratar med varandra. Den här helgen åkte jag tillsammans med Hanna och hon fick stå ut med att jag då och då ville säga några ord...

Att åka tåg är avkopplande. Istället för att köra bil och ägna sig åt att hålla koll på alla som kan ställa till det för en i trafiken kan man kolla på sina medresenärer...

... undrar hur resten ser ut?

Vi var på väg till Västerås och tåget gick helt enligt tidtabell vi var nog till och med några minuter tidiga till Västerås.

När vi ändå kom till min ungdomsstad så tog vi en tur i omgivningarna med buss, egentligen var vi på väg till sta'n för att fixa det sista inför det stundande kalaset. Men tar man kollektivtrafiken till hjälp så blir det också lite tid över här och där då man hinner se sig om. Och som i mitt fall med kameran allerstädes närvarande, tid till att skildra något av det staden säger mig. En industristad där de annars lite trista förorterna piffats upp med färg


Men där centrum fortfarande domineras av byggnader som speglar "industrialismens välstånd" på 60- och 70-talet.

Industri som sedan länge flyttat ut i ännu större industrikomplex med en "lättare" arkitektur utanför stadskärnan. Så spännand är väl inte byggnaderna som omvandlats till både affärer, bostäder och småföretagshotell ...ens med neonskyltar. Kanske ser det bättre ut i mörker men det jag kommer ihåg av Västerås kvällsliv så tog det slut samtidigt som affärerna stänger. Men det jag kommer ihåg gällde å andra sidan för 33 år sedan... Om staden är vackrare om natten borde vi väl ändra livsmönster och gå på sta'n och i affärerna på kvällar och nätter istället. Passar ju egentligen bra även för restaurangerna.

Så en liten ( )
Jag kan ju skylla på mitt fotograferande och att jag fått öga för detaljer, som i detta fallet i en liten burk på kassadisken. Men egentligen säger det väl mest om min fantasi...

...och kanske din? För ibland blir det roligare än man tänkt sig, definitivt med lite hjälp av våra drifter. Spännande grejer dom säljer...

Naturen är ändå rätt närvarande och nära runt Västerås. Mycket tack vare det sjönära läget invid mälarviken. Det är också där i gränslandet mellan land och vatten som mycket händer och utvecklas i Västerås som jag kan se det vid sporadiska och korta besök. Och ett besök på Björnön och i det här fallet Mälarens is är ett obligatorium när jag är där på vintern.

Vita vidsträckta vidder i ett intensivt ljus som lockar ut många i friska luften och man får fylla på sitt ljusbehov.

Men huvudanledningen till resan var ju ett 85-årskalas

Jubilaren ser ju riktigt nöjd ut där bland koppar, glas och tallrikar. Det var ett bra kalas som varade i två dagar och om ingentig oförutsett har hänt så sitter dom säkert där än och äter av kalasmat och kakor, pappa och mamma och kanske en och annan senkommen gäst.

Hanna och jag tog tåget hem

... ett rent nöje, alltid händer det något och det gjorde det till slut även denna gång. Den här blicken mötte mig under hela resan från stolsryggen framför och det var nog något den skulle säga mig.

Tre minuter före beräknad ankomst till Göteborg stannade plötsligt tåget bakom ett godståg med problem. De sista tre minutrarna in till perrongen tog 23...

Sj bjuder ofta på lite extra tid och mycket att

se

RSS 2.0