9 11

2001 den 11 september beskrivs ibland som ett nytt Pearl Harbor. Amerikanerna har levt i tron att de "vallgravar" av oceaner dom har omkring sig skyddar mot angrepp på eget territorium. Krig och terrorism bedrivs någon annan stans. För mig var det självklart att ta sig till det som kallas Ground Zero, platsen för de raserade World Trade Center. Nu en byggarbetsplats för det som ska ersätta de två skyskraporna. Jag är naturligtvis inte ensam om att besöka platsen. Men så mycket mer än en byggarbetsplats är det inte. Stängd och välbevakad. För att se något av platsen får man ta sig till de gångbroar över gatorna som löper runt om.
Dagen innan på vår shoppingrunda gick vi av en händelse på en plats där kakelplattor med minnesteckningar och texter hängde på ett staket. Korsningen W11str 7th Av.
Som sagt en byggarbetsplats.

I bakgrunden ett byggkomplex som kallas World Financial Center.
När man står haär och ser de byggnader som reser sig runt platsen är det nästan otroligt att tänka sig att här rasade Manhattans två högsta byggnader samman. Dom var dubbelt så höga som de som står kvar.Jag pratade med en ung kille som jobbade i Billabong affären på Time Square. Han menade att det kändes som om Time Square var världens centrum. Det är flera genom historien som tyckt sig vara världens centrum och i. Inget har bestått. I en annan del av samtalet blev det tal om han (som jag tappat namnet på men) som i övermod flög för högt mot solen och vars vingar brändes. Här ska resas ett nytt hus som strävar mot solen och den här gången ska det bli ännu bättre, vackrare och symbolisera en aldrig sinande framtidstro... eller ego.

Den här bilden tagen granne med Ground Zero får avsluta.

Kanske kan den symbolisera något det får du själv bestämma. Den gör gott för mitt ego!
Blicka mot ljuset och

vi ses.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0