Du får alltid en upplevelse så tveka inte

Igår kväll var det Tisdagsaktivitet med Varbergs fotoklubb. Kvällsfotografering vid Morups tånge och jag hade bestämt att hänga på. Under dagen flödade sol och värme men när det var dax att ge sig ut och kaffekorgen var packad började det regna...suck! Men jag har ju lärt mig att inte ställa in. Nu blir det inte bara kvällsfotografering utan en grej till...i regn. Jag åkte ut och föste undan korna och tog emot varbergarna. Det blev stundom lite blött men så småningom avtog regnet i takt med att mörkret la sig och vi klev runt bland kanningryten, kryptall och buskar. Det blev spännande bilder. Du ska få se några av dom jag tog.


Eftersom min kamera är på verkstad så fick jag låna Hjalmars, kul!

Blixt och regndroppar på linsen skapar spännande bildresultat.


Nästan lite 3D eller vad tycker du?

Till slut tog ljuset slut, inte i fyren då som tur var, men från solen och det var dax att göra en insats som kofösare igen. Men det får du inte

se

Bicester Village...en upplevelse i Oxfordshire

En bilfri köpstad fylld av märkesbutiker och restauranger och jag var där.


Här ska man trivas öppna (p)lånboken och göra klipp! Trivselfaktorn förstärks av ballonger och levande musik. Jazzfestival minsann.


Barnen har sin egen plats


och det är nog bra för griniga föräldrar är inget roligt och inte handlar dom heller. Så när barnen är på plats är det fritt fram på Grown up´s play area...


...märkesbutiker i långa banor! Risk för skoskav!

Och så behövs rätt utrustning.
Det här vore inte fel men jag fick använda mitt eget konto.


Hit kommer man för att göra klipp. Det är sååå billigt!

80%off, inte 20% rabatt, men samma sak. Hur det uttrycks har stor betydelse för hur vi upplever det och det är klart att 80 istället för 100 är 20 till något annat. Men ibland är det nästan 20 istället för 100 och då börjar jag undra. När man säljer för halva reapriset och ändå verkar göra en liten vinst...hur mycket blåser dom mig på när jag köper för fullt pris?!
Med tanke på att sådana här köpstäder inte bara finns där, utan även här, så undrar jag vad som är "original price" och varför någon skulle betala det?

Som tur är finns inga sådana känslor i den här köpstaden för här säljs ju inget till fullt pris, här är 80% normalt pris??? Förutom mat och fika som säljs till 120%off ; )
Här är det ju inte frågan om vad man ska köpa, utan vad man ska välja...vänster eller höger sida först?


Så kommer, som så ofta här i England, regnet och befriar mig. Dämpar lite av euforin och sköljer in lite sunt förnuft över köplusten.

Engelsmännen bekymrar sig inte utan fäller lugnt upp sitt paraply och fortsätter.

Jag med mitt sunda förnuft köpte genast var sin regnjacka till barnen...billigt! Hmmm
Man tänker sitt
...till 80%
och ser det man vill

se

Ett klipp...

Blir du glad?Eller känner du dig lurad? Är det av eller på?

Vi ser det vi vill

se

Clown...

...fisk har jag sett i Egyptiska vatten, Röda havet. I en pool i en trädgård i Oxfordsheire simmar en annan clown...

Rocky the pooldog!

Dog in the pool

Söndag på The Lays med sol, 31 grader i swimingpoolen och Rocky som jagar boll var som helst!


Rocky i sitt es-

se

England by Calle


Här uppfylls många av mina förväntningar på England. Vänstertrafik, omöjliga lantortsvägar, en enda stor park och regn!
Men det är mycket mer...


...en solig park och samhällen som är som ett enda stort muséum...


...hem till gården...


...Robbin Hood...


...Shakespeares födelse, hmm...


...avslappnat med romerska bad i spastaden Bath...


...nästan lite utländskt tyckte Elin och för min del stämmer det bra ;)...


...men väldigt Engelskt eller?


här är fortfarande mcket kvar att

se

Spännande ljus över Skrea strand och minnen...

Idag var det ett spännande ljus över staden och stranden. Lite dovt, sol men ändå inte. Skuggorna försvann och så var det så där mörkt ut över havet så horisonten stundvis nästan försvann. Men det var varmt, riktigt varmt, tryckande. Många lämnade stranden och solstolsuthyraren gjorde inte många pengar...

...och jag undrar vad det är för en "solstolle" som kommit med ide´n med träddekorationen! Ser riktigt billigt ut!

Utanför hotellet var det ändå fullt med folk för där genomförs SM i Beachvolly.


En tävling som pågått i snart en vecka med olika klasser och idag var det finaler, just den här var semifinal herrar seniorer. Det är grabbar som dom här som inspirerar ungarna till att hejdlöst slänga sig runt strandmadrasserna och sprätta sand på föräldrar och dom medhavda mackorna i picknickkorgen...uhhh!
Eller ännu värre, i kameraväskan! Så jag gick inte närmare än såhär. Sand är inte riktigt min grej längre även om jag fylls av speciella känslor när jag känner havets dofter, solens värme och hör ljudet av vågor och glada glittrande röster som följer vågorna in till stranden.
Jag cyklade vidare, lämnade stranden och köpte mig lite nya blommor som jag sedan åkte hem och planterade.
Så kom till slut regnet.

När det så slutade regna och började torka upp fråm åt halv nio-tiden gav jag mig ut igen. Ikväll var andra kvällen jag gick till parkeringshuset Kronan. Inte för att där var någon garagefest eller spelning. Nej jag gick dit för att i lugn och ro få utrymme och träna...

...skateboard!

Skitkul! Men det behövs lite utrymme och efter att jag visat Hjalmar att jag kunde åka ett par meter i lägenheten (jag har i smyg lånat hans bräda några gånger när jag varit ensam hemma) så fick jag låna hans bräda och gå ut och testa på riktigt.
"Men du får inte åka i några upp- och nedfarter i parkeringshuset, du får hålla dig på ett plan". Så omtänksam han är!
Jag råkade ju säga till Hjalmar och Oskar när vi pratade om Skatetparken att jag nog skulle testa den.
- Hur svårt kan det va!
Oskar tyckte att med den inställningen så var det upplagt för frakturer och hjärnskakning...så negativt dom tänker ungdomarna, om oss vuxna. Dom ska väl vara glada över att vi vill hänga med! Och förresten var det vår generation som uppfann skateboarden. http://sv.wikipedia.org/wiki/Skateboard
Det var när jag åkte ikväll som ett litet ljus tändes långt där inne i hjärnbarken och jag drog mig plötsligt till minnes att dagarna innan jag skulle ut på min Asienresa för väldigt många år sedan gav jag mig på att lära mig åka rullskridskor på en inomhusrink vid Stureplan i Stockholm. Imorgon ska jag resa till England...

Ge akt på ljuset, det hjälper dig att

se

RSS 2.0