Vems perspektiv gäller?

Här på Hallands Väderö finns massor av fantastiska vyer och annat spännande att se. På helgdagar kan du under vår och sommar stöta på många rara arter.

Till vänster ser ni en typisk makrofotograf...
Inte alls sällsynt och inget att få ståpäls av och helt borta i sitt som ni kan

se

Snart mer

Bilder från Fowey.
Om du kommer ihåg så har det inte alltid gått så fort. För inte länge sedan så var bloggarna väldigt lokala och på vissa håll har man fortfarande en fot i den tiden...

även om man hottat upp telefonkiosken!
Däremot undrar jag lite över uppkopplingen...


Men som sagt, snart kommer mer.

Till dess får du hålla tillgodo med en tee

ser

Lost in gardens and among organic farmers

Vi övernattade på en "organic farm" South Torfrey Farm och besökte The Lost Gardens of Heligan. Mycket organic var det till slut och därav bilderna i det här inlägget. Vi funderade en del över om dom där organic var lite lost. Men egentligen är det nog mycket både ekologi och ekonomi i begreppet.
Det tog oss ett tag att hitta en inkvartering nere i Cornwall som accepterade hundar. Till slut fick vi korn på South Torfrey Farm och lyckades övertyga både Debbie om att ta emot oss för bara en övernattning och oss själva att det var värt pengarna. Se bara

  

Två våningar på gaveln i en ladugård ombyggd med stöd av bl a EU-pengar. Kolla in på www.southtorfreyfarm.com Två sovrum nere med egna badrum och det här stora välutrustade allrummet på övervåningen. I en fd stia en bit bort fanns både pool och sauna! Eftersom värmen inte nått England heller så passade vi på att elda i kaminen. Jag kan säga att bastun behövdes inte... Vi bestämde oss snabbt för att stanna ytterligare en natt!

Så var det det här med den trädgården...

hon måste gått bort sig, The Mudd Maid. Vi fick för säkerhets skull både karta, kompass och "have a nice afternoon and good luck..." när vi betalade vårt inträde!?Vi styrde kosan mot "Jungle"Kolla in maskrosorna i nederkanten så får du grepp om storleken på dom här "borstarna"!Det var en fantastisk anläggning och vi förstod snart att den byter ansikte som alla trädgårdar med säsong, värme och årstid. Men var tid har naturligtvis sitt och det gäller bara att ta vara på det.
Som du ser är det inte bara djungel utan många andra teman i den här anläggningen


Trädgårdskonst i naturlig storlek

och så här kan det väl kännas inombords ibland...

Den här killen, han får nog ägna sig åt knipövningar en tid...


Kartan kom väl till pass men någon kompass behövde vi aldrig. Vi strosade i fototempo genom anläggningen

och det vet ju ni som fått förmånen att vara med mig någonstans när jag haft kameran med vad det innebär. Det brukar väl låta ungefär: " Nu bestämmer vi att du inte tar mer än tio bilder på varje ställe...". Fattar ni varför jag är glad över att resten av familjen upptäckt glädjen med fotograferande!


Ljus och former är vad det handlar om

Som sagt i en trädgård finns något för alla vid alla tidpunkter på året och en del kan man till och med glädjas åt även inne på hyllan.
Jag kan rekomendera The Lost Gardens of Heligan www.heligan.com Vi kom både dit och hem utan att komma bort...
Mycket får jag se när jag är ute och re

ser

Hästar en självklarhet

när jag hälsar på Elin. Det är vad hon jobbar med och har varit en del av hennes liv i drygt 21 år. Och därmed en del av mitt, i varierande grad naturligtvis. Som fotoobjekt är det som mycket annat levande en utmaning för min del. Så här kommer lite bilder av vad min tid hos Elin nu senast upptogs av.

Elin på jobbet. Kringresande tillridare, beridare, hästtränare eller vad det nu kan heta.

Från en häst till en annan...


åt andra hållet...


lite fortare...


koll på fotografen...


Hemma i hagen på The Lays går en häst som ska föla vilken dag som helst och det är ett riktigt äventyr. Det var först tal om att den skulle fölat natten innan jag åkte hem.

Dottie verkar ta det med ro och är den som verkar minst stirrig. Men hon har å andra sidan gjort det ett par gånger förut.

Så till det många drömmer om, vildhästar. Dom här hittade vi när vi var nere i Cornwall.
Elin får väl skriva en kommentar och förklara vad det är för hästar. Som sagt, för mig är det spännande att försöka förmedla stunden där på heden i blåst och gråväder.
Så kom igen Elin och berätta vad det är vi

ser

Ny energi är mödan värd...

och på köpet blir det sköna bilder.

Det är inget snack, strövtåg i naturen är avkopplande och energigivande. En skön kontrast till både jobb och vardag i sta´n.

I England har dom ingen allemansrätt men landet genomkorsas av vandringsleder som markägarna håller gångbara till mångas glädje. På de flesta ställen är det inte bara vandringsled utan också ridled. Runt Weston on the Green kunde jag vandra över växlande marker och tillsammans med Rocky hade jag härliga timmar för fotograferande.


Nu var det i ärlighetens namn lite skillnad på våra intressen och Rocky hade nog svårt att förstå varför jag inte visade mer intresse för vad som kunde finnas under jorden och varför jag inte ville hänga med ner utan höll tillbaka honom när han hittade det ena läckra kaninhålet efter det andra.

Ska man vandra längs de här lederna så får man inte vara rädd för hagarnas innevånare.


Man får tvärtom vara beredd på att ta ett tag och flytta dom åt sidan för att komma fram. Och så inte glömma att stänga grinden efter sig...
Alla är inte så närgångna även om dom så länge som möjligt hävdar sin rätt. Men den här hade tagit sig ut på grönare bete så den fick jag fösa hem till rätt sida stängslet.


Vid några tillfällen satte jag mig ner och bara njöt av att se på livet i hagen. Då var det ibland så att jag kände att intresset blev ömsesidigt men säkert på helt olika grunder. En gemensam ingrediens finns nog ändå där om vi bara ger det lite tid och visar lite respekt...

nyfikenhet.

När Elin och Rich hängde med så fick Rocky och Billy lite mer frihet

 
och jag fick ännu mer tid för detaljer


och frihet att söka fräckare bildvinklar


En annan dag tog jag och Rocky oss med visst mått av envishet och möda genom diken, ris och törnen in i en skog med ett fantastiskt ljus och färgprakt.


Jag skymtade detta blå hav när vi gick genom en kohage inte långt från The Lays och var bara tvungen att hitta in och få fånga det på bild. Med solljuset som nådde in genom gren och bladverk blev det så här fint.


Återigen så dök Rocky i vartenda hål han hittade och det kan jag säga var många i den här skyddade skogen och jag var tvungen att ha koll på var jag satte fötterna för att inte vricka mig.
På köpet fick jag lite Robin Hood känsla

En association som nog mer kommer av all reklam för en ny film än känslan som dök upp där i skogen. Skogens prakt var absolut värd mödan. Frågan är om filmen är något att

se

Varför jag åker till England?

Dom här två,

bland annat!

Det kommer mer under dom närmaste dagarna. Du ska få

se

1a maj nästan som revolution...


...fast på svenskt lagom sätt.

Men det får jag ändå säga att dom som tågade i ösregnet såg beslutsamma ut och det är ingen tvekan om vad som gäller.


Det började som vanligt med musikkår och marschtakter på Rådhustorget


Sedan uppställning för att tåga under fanorna genom gatorna i Falkenbergs centrum

och det ser ut som om det inte bara var regnet som hotade...

vad ska han vifta med den där pinnen för?

Nåväl det var inte livshotande så i takt med regndroppar och muskkår tågade stridslystna socialdemokrater iväg
        
Det har varit mycket snack om låg kändisfaktor på årets 1a-maj-talare Hans Hoff. Han fick hur som helst le och vinka på kändismanér till folket som stod i portuppgångar och under annat skydd för regnet utmed kortegevägen.

Flera glada tågare...


Årets budskap

...

Något firande med musik och tal blev det inte på Rörbäckstorget

Där stod regnvåta stolar tomma och övergivna tillsammans med en halvdrucken märkesvara.

Istället blev det som en del tidigare år ett möte i Folkets Hus med talare
   

och huvudtalare
 

För underhållningen stod fantastiska musikanter Malin och Caroline som efter ljudstrul levererade på hög nivå
  

De allra minsta demonstranterna bättrade på modet med lite ansiktsmålning

Undrar vad han som ska vara vår framtid tänker och

ser

RSS 2.0