Å ena sidan självklart...


... å andra sidan svårt att in

se

Precis som det ska va, men... ändå, hur ska det gå!?

Så har det hänt igen. En av ungarna lyfter ur boet och flyger sin väg.

Tidigt, tidigt imorse satt vi på lufthavnen och småpratade över en alldeles för tidig frukost.
Nu är det ju inget fel på danskarnas frukostvanor...

...så det är ju nästan värt ... nä... nä, inte för ett winerbröd!

Och det är ju inte jag som bestämmer att dom ska iväg, det ordnar dom bra på egen hand. Den här gången var det Hjalmar som gav sig ut i världen. Siktet är inställt på Los Angeles, som är jättelångt bort, för studier och fotboll. Två år om det vill sig väl... minst! Men, en termin i taget.Under överinseende av storasyster fixas incheckningen. En lillebror behöver allt stöd i världen...

Sedan klarar han sig själv i alla fall.

Vi ses om fyra månader sa han och vinkade...

Hej då Hjalmar! Om några månader är du tillbaka med en ovärderlig livserfarenhet och förhoppningsvis fantastisk tid och upplevelse i bagaget. Vi

ses

Nytt år, som alltid?

20 dagar efter jul då är det knut och då ska julen ut. Så mycket jul var det inte att städa ut för min del. Det var mest dom vanliga dammråttorna som behövde städas undan... och dom verkar använda min lägenhet rätt ofta för sina familjehögtider. Eller varför dom nu samlas? Om vi tycker att 2011 bjuder på få extra lediga dagar eller klämdagar så tror jag inte det bekymrar dammråttorna. Dom kör en egen kalender...


Adventsljusstaken hade i alla fall gjort sitt. Så jag tog den sista pepparkakan, blåste ut ljusen och konstaterade att det varit en bra jul. Nästa år, som är i år, får jag hitta på något nytt. Det är ju ändå nytt år och något måste ju förändras, på något sätt måste det ju märkas... eller?

På själva dagen, 20ndaknut, så var jag i huvudstaden och bevistade en årligen återkommande jobbkonferens. Som vanligt blev det en del prat med kollegor om tiden jag bodde i Stockholm och dess förorter under 70 och början av 80-talet. Och visst är det förunderligt hur vi, i alla fall jag, ibland tror att jag ska kunna hitta till saker på samma sätt som när jag bodde där. Det är 28 år sedan! Visst ligger stadsdelar kvar där dom låg, så kartan har ju inte förändrats så drastiskt, men vad dom innehåller... och ibland hur man tar sig dit har naturligtvis förändrats. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte varit där särskillt ofta och när jag varit där har det mest handlat om kvarteren runt Centralen. Så hur det ser ut runt områdena där jag bodde vet jag egentligen inte. Men den lilla bussturen mellan Skanstull på Söder, där vi övernattade och ut till Stockholmsmässan i Älvsjö gav mig en tydlig bild av förändringen. Och förtätningen.

Ofta har jag inte så mycket tid att se mig omkring vid mina besök i Stockholm, men jag brukar försöka boka avresorna med lite marginal så jag hinner med någonting.
Så blev det den här gången också. Några timmar hade jag innan jag skulle med tåget till Falkenberg. Så det blev som vanligt ett besök i och runt Kulturhuset

... vid Sergelstorg som är sig likt. På ytan.

Jag hade bestämt mig för en sväng ner i Kungsträdgården och skridskobanan

Den här eftermiddagen var det lite grått och mycket kallt, så där var inte så mycket folk som jag hoppats på. Som du kan se står statyerna kvar och instutitionen NK består, åtminstonde med sin klocka och till sitt yttre.
Som sagt mycket förändras men mycket är sig ändå likt.
Förväntningarna på att allt ska vara som det var finns där samtidigt som nyfikenheten på att finna något nytt. Jag hittade något nytt för numera går det en spårvagnslinje mellan Sergelstorg ut på Djurgården till Waldemarsudde. Det var rätt många år sedan man rev upp alla spår och tog ner alla ledningar på Stockholms gator.
Så hur vill jag ha det egentligen? Vad är det som jag vill ha som det alltid har varit? Är det något? Det är klart sådant som inte är bra det ska ersättas av något bättre... men vad är det som inte är bra? Kommer delar av Stockholm stå som en ruinstad och vara ett turistmål om ett- eller tvåtusen år? Vad kommer att avgöra vad dom som lever då vill

se


2010, längtan efter mer

Det här skulle bli en årsblogg med bilder och kommentarer från året som gått. Men ju fler bilder jag tittar på och ju fler minnen jag botaniserar i så träder en helt annan bild, känsla, fram. Bildminnet är bra, väldigt bra skulle jag vilja säga men där bakom lite i skymundan ligger ett känslominne och pyr. Och nu står det fram som allt viktigare när jag försöker summera året som gått. När jag ser alla mina bilder så ser jag att jag gjort massor och varit med om mycket. Jag känner mig privilegierad! När jag gör lite nedslag i bloggarkivet så dyker ännu fler minnen upp. Och du som följer bloggen har ju fått del av det redan.


Men som sagt, ju mer jag tänker tillbaka eller tränger in i vad som varit viktigt för mig så kommer många bilder upp som jag inte fångat på kamerans sensor utan som finns i min egen sensor.

Ögonblick
 

Och det handlar om möten, leenden, fraser, värme och trygghet. Så många människor som jag mött och möter som fyllt på en känsla av att vara sedd, uppskattad och kanske till och med väntad och omtyckt. Det handlar om små stunder där jag möter en blick, ett leende, en nick. Det handlar om timslånga promenader, kafébesök, resor, telefonsamtal och möten där jag känt att jag är bland vänner och känt mig trygg.


En salig blandning av ex, barn, kompisar, kollegor och okända tillfälliga ibland flyktiga bekantskaper som förgyllt min tillvaro just då och som gör att jag längtar efter mer… en del okända har med tiden blivit kända. Det säger ju en del om att det finns mer att längta efter.


Att kunna ta vara på alla dessa små signaler i vardagen som förgyller tillvaron och som gör att jag kan bidra med mitt för att ge något tillbaka är en gåva som jag känner är allt viktigare att värna om och visa. Att våga vara öppen och ta vara på stunden, nu, stanna upp och känna in är något jag ständigt måste påminna mig om. Alla säger att det är viktigt att leva i nuet, men det är något av det svåraste som finns. Andra ”alla” säger att vi ska bejaka barnet inom oss och då tänker jag ibland på en annan fras som jag vet att jag och många ”alla” ofta använder… när ska du bli vuxen… Det är som sagt inte lätt. Vad är det jag vill då? Jo att klara av att se en annan människa i ögonen ta in det jag ser och hör, känner… innan jag levererar mina tankar, känslor. Ta vara på … närhet. Då kan jag ju inte lyfta upp min kamera…


De stunderna får ingen mer än den jag möter se och uppleva. Men allt det som de stunderna och känslorna ger kan ju komma att synas i bilder jag tar däremellan och texter jag levererar på min blogg. I alla fall vill jag tro det. Ju tryggare jag är desto fler bilder och sidor törs jag visa. Min längtan (och kanske mitt ego) växer ; )


Längtan är en bra drivkraft och den bär jag med mig in i 2011 där jag hoppas att våra vägar korsas och då ska jag säga dig att vad kul att just vi ses.


Så det är med förväntansfullt pirr inför kommande möten jag fortsätter här på callemed


se


ö... o: nufo:rtI.den...?

a:nnu en dag under solen och den ha:r dagen bar det av tI.ll go:teborg


Hamnen a:r ett sta:lle som alltI.d erbJ.uder spa:nnande fotomo:J.lI.gheter och fo:ra:nderlI.ga vyer.

Många prI.ckar fI.nns det da:r...


Det sa:gs att lI.vet a:r fo:r kort fo:r att I.nte unna sI.g en fI.ka med sI.na va:nner. (a:ven om dom fotograferar med canon...)


Det snurrar på bra a:ven om o: kommI.t på sne´ så vI.tt jag kan

se

Fritt flöde, sol, vind och vatten

Strålande sol och plötsligt plussgrader! Det nya året började med blidväder. Frågan är om det är ett omen, den långa raden av dagar och veckor med kyla är plötsligt bruten. På nyårsnatten var det inte så kul med regn och blåst men det förbyttes i sol och blåst när årets första dag presenterade sig. Då var det gott att ge sig ut och vart går jag då...


...naturligtvis till havet, till Skrea strand.

Att gå var nu inte helt enkelt,

så här såg det ut på de flesta gångbanorna. Eftersom jag ännu inte är så gammal att jag använder broddar så förlitar jag mig på min fina balans och reaktionsförmåga... man har väl åkt både skridskor, skidor och skateboard, så lite flaxande med armarna är allt som behövs. Barnvagn? nä, det var länge sedan och är inte heller aktuellt.
Någon har uppenbarligen stor tilltro till värmen och klimatet på Skrea strand när dom försökt plantera champange i flera av krukorna utanför Strandbaden. Kanske har dom varit här även på sommaren och sett palmerna som brukar pryda promenaden? Men ännu så länge är palmer i Falkenberg bara på låtsas.

I vattnet var det +5

I luften var det +2 men en hård nordanvind svepte bort alla tankar på ett dopp kan jag säga. Det ser ändå vackert ut på bild eller hur?


Några enstaka gav sig ut på bryggan men gick väldigt försiktigt för den var lika isbelagd som promenadvägarna i övrigt.

När jag tillslut vände hemmåt hade en del av den skatt jag betalar omvandlats till grus som strötts ut på gångbanor och gator, det kändes tryggt.

Idag blev det en promenad åt andra hållet utmed Ätran. Solen lyste även idag. Nordanvinden var inte lika stark och temperaturen var nere på noll.

Utom i solen då förståss. Isen ger en bild hur kallt vi haft det.

Och is var målet för dagens promenad

Hit når inte solen på ett par veckor till, kanske en månad och drygt det. Även här syns att kylan varat en längre tid för det finns is på flera nivåer.

Det kräver åtminstonde lite ansträngning att ta sig till platsen där dom här bilderna togs. Så ska det vara när man fotograferar. Rätt vinkel kan kräva att du lämnar stigen och rätt ljus kan kräva en karta och almanacka för att lura ut när bästa ljuset infinner sig...

...eller så kan du göra det bästa av situationen för dagen.
För egentligen hoppas jag att när solen når det här stället så är det slut med is och kyla. Och då är det här stället plötsligt inte lika intressant att fotografera...
Men, det finns idéer och planer på att göra om det här till en levande fors. Ta bort de gamla dammluckorna och låta vattnet flöda fritt. Det! blir något att

se

Gott Nytt År! ...eller tar vi det till Påska?

Det började i regn och stormbyar så de få fyrverkeripjäser som sköts upp nådde inte högt över takåsarna och fick kämpa rejält i vinden.

Så det får väl skjutas upp till Påsk då...

Jag var på väg ut men bestämde mig snabbt för att gå in igen, det blev nytt år oav

sett

RSS 2.0