Tur de´ blev som de´ blev

när det inte blev som det skulle.
Liberty Enlightening the World skulle egentligen stått i Egypten och hälsat resande på Suezkanalen.
Motvilligt och inte utan att någon betalade för hennes uppehälle släpptes hon istället till slut in i USA. Där har hon vakat över inloppet till New York sedan oktober 1886.
122 år är hon vacker och ståtlig för sin ålder. Där hon står och hyllas som en symbol för frihet har hon sett mycket elände och lidande. Många slitna och ängsliga men ändå förväntansfulla har seglat förbi vid hennes fötter. Dom viste inte vad som väntade... men dom såg fram emot det. Andra har på senare tid kommit med flyg och framför hennes ögon skapat kaos, förvirring och ond bråd död.
Med högburet huvud bär hon, trots allt hon sett, envist frihetens fackla för tider som kommer. Det är inte utan jag tänker på det förestående valet och alla de förhoppningar om frihet och förnyelse det bär med sig. Det kommer i alla tider behövas någon som stolt och envist bär upp den facklan och många människors tro och övertygelse för att ge bränsle åt lågan. Vi får hjälpas åt att skingra mörka skyar


Det var väl knappast med en sådan här båt emigranterna tog sig över Atlanten för att mötas av gudinnan?


Till Liberty Island kommer man med turbåt efter att man genomgått en säkerhetskontroll motsvarande en flygplats.


Jämfört med larmet på Manhattan är ön en idyll där man gärna dröjer en stund. Strosar runt i parken, kollar utsikten, andra turister och begrundar gudinnan.
sedan beundrar man den egna skapelsen...

som betraktar en annan och anar jag inte en viss skepsis?

De´ e´ tur en ble´ som en ble´ om man nu inte ble´ som en skulle!

Vi måste ses!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0