2008 månad för månad

Det finns många sätt att sammanfatta ett år och det här är ett sätt, mitt sätt den här gången.

Det började blåsigt i januari och då finns inget bättre ställe runt Falkenberg att njuta av vindens och vågornas kraft än hamnen i Glommen.


Februari och fortfarande utan snö men ändå kallt. Islandshästarna i Olofsbo bekymrar sig inte utan ser ut att trivas i solen.


Då och då går vi ut och fotograferar tillsammans och då kan det se ut som det gjorde i mars när vi tog en promenad i Gamla stan, Falkenberg. Gråväder blekt ljus och inga besvärande skuggor. Avlövade buskar, rostiga räcken och flagnande grafitti.


April bjöd på ännu ett elitserieguld och slutspelsseger för favoritlaget Hv71. Självklart skulle vi dit dagen efter för autografer och lite snack med grabbarna i Kinnarps arena. Det var en lång kö och stundvis gick ryktet att alla inte skulle hinna fram innan spelarna skulle vidare till nästa representation. Men till slut bestämde dom sig för att ge alla supporters chansen även om det tog drygt en timme extra.


Maj inleds ofta med gemensamt födelsedagskalas för kusin Lisa och Hjalmar. Så blev det också i år och det har blivit lite av tradition att den firas i Kärr. Nu är ju inte Hjalmar yngst i skaran längre utan det finns andra som tar chansen att leka när dom träffas. Om dom är vänner eller lekkamrater vet jag inte. I så fall är det väl Rocky som vill mest. Linus är mer avvaktande och sparar sina krafter som alla kattdjur. Men det är kul att titta på.


I juni var det en annan kusin som blev lite av huvudperson, Karoline som flyttade till Falkenberg för att gå gymnasiet istället för att göra motsvarande i Tyskland. Efter tre år var det dags för studenten med förevarande bal på Strandbaden. Dit ska man komma så ståndsmässigt som möjligt och Elin hade lånat en cab för att skjutsa Karoline med följe.


I juli åkte jag och Elin på en minisemester och målet var de årligen återkommande hästtävlingarna i Falsterbo. På vägen dit passade vi på att stanna både i Lund och Malmö. Naturligtvis var Rocky med. Att sova i tält var inte riktigt Rockys grej och det slutade med att Elin fick ta sovsäcken och Rocky med sig till bilen på natten för att han skulle bli lugn. Runt tältet var det alldeles för mycket ljud och dofter som triggade honom. Andra natten gick det lite bättre. Som du ser på bilden har han inte riktigt koll på att det finns "inne och ute".


I augusti var det dax för Hannas och min årliga fotoresa. Den här gången åkte vi med vägverkets färjor mellan de södra öarna i Göteborgs skärgård. Underbart väder och fantastiska vyer. Jag har aldrig varit där ute förut och blev glatt överraskad både av hur vackert det var och hur lättillgängligt det är. Bilden är från Fotö. Hanna studerar molnens vandring en stund innan vår egen fortsätter.


Förra året i september blev Hjalmar sparkad under en fotbollsmatch så att benet gick av. Det tog tid att läka och denna säsongen har varit lite trög eftersom han missade mycket träning och de inledande matcherna. Han var inte igång och spelade matcher med någon reda innan maj. Nu går han åter in i närkamper och tar för sig. Inför nästa säsong blir det hårdträning som förr.


Höjdpunkten i oktober var naturligtvis resan till Manhattan, New York. Den har jag beskrivit i flera inlägg på bloggen. Det var en lyckad resa som det var kul att göra ihop med Hjalmar. Han växer grabben.


I november blir det bara mörkare och mörkare. Så när första advent inträder med julskyltning och adventsljus i slutet av månaden så blir allt lite lättare och gladare. Förväntningarna stiger vare sig man vill det eller inte. Stämningen blir lite mera uppsluppen och vi serverar till och med glögg till okända på gatorna. Det är svårt att inte ryckas med i pyntandet. Så många ljus som möjligt! Och så här såg det ut hemma på min gata.


Juldagen kom med vackert men kallt väder och det nöp i skinnet där vi promenerade på Skrea strand. På bilden ser havet nästan inbjudande ut även om isen inte är långt borta.


Men ljuset är nu på väg tillbaka och det är skönt att se fram emot, liksom 2009 och

vi ses

Kommentarer
Postat av: hjalmar

hur fasen kommer du ihåg allt som hände i januari februari?? :P oktober var väl årets månad ändå tycker jag :)

2009-01-15 @ 22:58:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0