Från skatt till skejt

Lite inspirerad av allt budgetsnack på eftermiddagens fullmäktigemöte med bland annat redovisning av en tertialrapport gav jag mig ut för att se om jag kunde hitta några kul skattepengar på sta´n. Vad kan det bli av pengarna i verkligheten utanför mötesrummet, som gör sig bra på bild...?

Jag har en projektidé för mitt fotograferande som jag funderat på en tid men inte tagit mig tid till. Ta bilder på temat skatt och lyckas nå fram till betraktaren utan för mycket text eller helst ingen text alls. Det ska liksom växa fram hos betrakateren vad den gemensamma nämnaren är. Dessutom ställer jag ju krav på mina bilder, lite snyggt och underfundigt ska det vara.
Nog om det, här ska du få se vad jag hittade och som jag faktiskt varit med om att besluta.


Här sitter en kille som fått chansen att jobba för sitt stora intresse här i livet. Han kommer från Malmö och jobbar tillsammans med ett blandat gäng spännande byggare för att lära sig att bygga skateparker. Han berättade att det här är något som växer och byggs på fler och fler ställen. Det är amerikaner som står för designen. Men det finns också amerikaner på plats och medverkar i själva byggandet för att få fram rätt finnish tillsammans med ett svenskt företag från Malmö. "Det är inte som att gjuta vanliga betonggolv precis".


Det är en byggarbetsplats men allteftersom det blir färdigt så går det inte att hålla sig ifrån åkandet och attityden bland dom här grabbarna är öppen och vill någon av stan´s alla inbitna skatare testa lite så får dom stilla sin väntan och längtan med en runda där det är färdigt.


Jag fick komma in, se mig omkring och ta lite bilder. Malmökillens lite äldre byggkompisar var inte sena att trigga honom att åka lite när jag skulle fotografera.


Men det fick ske på egen risk sa dom och jag undrade vad som kunde vara farligt? Brädan... okej? Jaja men får jag chansen så litar jag på att du håller dig på brädan. Kom igen!


När han inte bygger så åker han och emellanåt så tävlar han också. Nog tycker jag det syntes. Men jag är ingen expert på skatebord.


Det här är ingen liten historia. Här kommer många kunna få sitt lystmäte stillat, eller triggat beroende på hur man ser det. Skattepengar för nöje och utveckling! Vem vill inte vara med och bidra till det!? Här kommer det ordnas mycket kul.


Om några veckor kommer det hela vara klart och betonggropen kommer skjuda av liv. Kul typer i alla åldrar med för stora kläder och stickad mössa mitt i sommaren!
Malmökillen kommer dra vidare till nästa ställe och bli specialist inom sitt nya byggyrke. Och vem vet vart det kommer att föra honom. Tänk så många spännande jobb det skapas...med skattepengar.

Granne med den här skateparken ligger en hall där boulespelarna, företrädelsevis pigga pensionärer, tillbringar dagar och kvällar. Undrar om det blir något utbyte? Visst låter det som en spännande mix. Jag är övertygad om att många kommer stå där och önska att dom vågade... precis som jag. En av de äldre mer erfarna byggarna som jag träffade där ikväll sa när jag gick att han nog skulle testa någon tidig morgon innan några andra kommit upp, för han var inte så bra på att åka bräda. Då får väl jag gå hit vid soluppgången sa jag, för jag har aldrig åkt. Då ses vi kanske när du är klar sa han. Vi får väl

se

Kommentarer
Postat av: m

kul att det händer nåt positivt i fbg, inte bara för dyra evenemangshallar och utförsäljning av lss-verksamheten. säg gärna till när du tänker prova parken, tror att hjalmar vill vara där med kameran då. :)

2009-06-26 @ 08:31:23
Postat av: Chaz

Varför är Ben Schröder namn ingenstans i alla dessa ord om Falkneberg nya skatepark. Schroeder utformade alla de bra saker i det här skatepark. Vi behöver mer Schroeder!

2009-07-16 @ 21:52:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0