Blått och gult i snön

Jag tänker på det nyss invigda olympiska spelet. Ett högriskspel för arrangörer och idrottare men med insynsskydd när det gäller delegaternas olympiska medverkan. Spelet bakom kulisserna och det spel som föregår val av arrangör är en olympisk gren som är allt annat än snövit. Det pinkas revir på så kallat hög nivå och där skrivs både guld-, silver- och bronskantade kontrakt. Läste nyligen om villkoren för de som tillverkar alla små och stora OS-prylar som besökare och supportrar världen över förväntas köpa för att försörja bl a OS-organisationen. Inför ett tidigare OS fanns en kampanj som heter Play Fair at the Olympics. Den riktade sig främst till sportklädsindustrin men ger en bild av hur det står till där bakom den glättiga ytan och hur det alltid finns pengar att tjäna på att vi inte ser längre än till kampen om medaljens framsida.
http://www.renaklader.org/material/play-fair-olympics 

Trots det dåliga föredömet närs förhoppningar om snövita idrottsmän och -kvinnor i ärlig kamp om medaljer. För att den olympiska tanken ska kunna stå sig något så när tas massor av dopingprov för att dom snövita inte går att lita på!?
Ett gladiatorspel där mycket mer står på spel bakom kulisserna än i själva tävlingarna. Ett spel där idrottare kommer, pinkar och går medan delegater och sponsorer består.



I stort

sett

Kommentarer
Postat av: monica

tänkvärt!

2010-02-14 @ 09:23:19
URL: http://ombildad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0