Falkhallen, en ny vägg i stadsbilden

I helgen invigs Falkenbergs gymnasieskolas idrotts- och estetlokaler. Gymnasieskolan består av gamla ombyggda industrilokaler och i samma anda är den nya byggnaden uppförd i utkanten av centrum.


Det är en låda fullproppad med finesser som eleverna glädjer sig åt och det har talats mycket om dans- och teaterlokalen, en "black box". Förutom fronten går hallens yttre också på temat "black" till de intillboendes förtret.

Ska det bli Falkenbergs nya kulturhus är det inte mycket av det yttre som bidrar till någon livad inspiration...

Det för väl snarare tankarna till en ordinär stormarknad. Där det viktigaste verkar vara en bilparkering så nära entren som möjligt.

Det mest upplivande som jag kunde se var en färgglad bil vars förare letade parkering...

...ett par ungar i färglada jackor och invigningsballongerna.

En fråga som ändå på detta sätt fått sin lösning är att den nu några år gamla statyn av Stellan Bengtsson fick en plats att stå på.

Till en kostnad av 150 miljoner kr... plus en del för hallens teknik och inredning.
När den nu ändå står där, Folkhallen (som en skyldig politiker vill kalla den),  får vi hoppas att det som ska komma att utspelas i hallen blir något att

se.

Kommentarer
Postat av: monica

och det är nu du ska ta ditt ansvar som medborgare och regelbundet besöker hallen så att det kan bli en folkhall? :)

2010-01-24 @ 11:31:27
URL: http://ombildad.blogg.se/
Postat av: calle

Tack för den...

Jo Ingemar Johansson har på insändarsidan talat om för oss att nu har han minsann för många pengar byggt ett fint ställe dit vi ska gå så att det inte bara blir en centerhall... Nu ska vi vara positiva och inte se de tråkiga sakerna som att det finns för få parkerningsplatser och att väggarna inbjuder till klotter som kommer kosta många pengar att sanera. Jag skulle säga att den fasaden skulle må bra av lite graffiti!

2010-01-24 @ 18:40:13
Postat av: hjalmar

tänkte precis samma tanke far. låt en konstnär gå bananas på den där gråa klumpen så ska vi nog få fason på fasaden (nästa års namn på falkenbergs revyn kanske?)

2010-01-27 @ 00:48:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0