Höstkänsla

Tog en tur på stan idag och insåg att sommarvärmen klingat av och det var skönt att vira halsduken lite tätare om halsen. I blomsteraffären säljer dom ljung i långa banor och olika färger. Det dyker upp små pumpor som dekoration och ser jag mig omkring så ser jag hur löven börjar fylla den fuktiga asfalten och vatenpölarna torkar inte upp. På uteserveringarna börjar det bli ödsligt...

... några koppar visar ändå att några trotsar hösten och håller emot ett tag till.

Ingen trängsel vid krogarna och billjusen blänker i gatan redan vid lunchtid

till och med lyktstolpen slokar...

En ensam hund på en öde gata mitt i sta'n


Kolla här,

det är lönelördag och handlaren har livat upp det lite med ballonger... Det är definitivt höstkänsla! Oåterkalleligt slut på festen i sommarstaden.

Till och med trafikskyltarna växlar i höstfärger...

och vänster är inte gångbart.

Okej att naturen växlar årstider men kan ett samhälle växla...? Ja det verkar ju så.
Det blir kallare och det gäller att dra halsduken ett varv till runt halsen och hålla fast i den gemenskap som finns kvar. För det ser ut att bli ytterligare lite mer av individens frihet förutsatt att du redan är fri och håller dig på din plats. Du är välkommen bara om du redan "hör till oss".
Vad var det för mening att läsa sagorna för barnen om murar runt trädgårdar som vissnar... om det inte var för att barnen skulle förstå bättre än oss och riva murarna? 
Är vi på väg mot något som kan liknas vid ständig höst, kanske permafrost, här bakom murarna? 
Nu verkar det för dagen vara sagan om "Kejsarens nya kläder" som gäller och att den faktiskt blev verklighet för en vecka sedan. Det är höstkänsla, det är bara att in

se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0